انجمن علمیانجمن علمی ریاضی

گزارش مسابقه ملی گروه خوانی کتاب ریاضی در دانشگاه شهید بهشتی

نهمین دوره مسابقه ملی ریاضی کلاغ ها یا گروه خوانی کتاب ریاضی  به همت انجمن علمی ریاضی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

در این مسابقه بیست و پنج تیم از دانشگاه های مختلف کشور شرکت داشتند و با توجه به اینکه محدودیتی برای حضور دانشجویان در این مسابقه وجود نداشت برخی دانشگاه ها با بیش از یک تیم در آن شرکت داشتند و برخی تیم های شرکت کننده تلفیقی از دانشجویان چند دانشگاه بودند.

در این مسابقه کتابی ریاضی انتخاب می شود و یک ماه قبل از مسابقه در اختیار دانشجویان شرکت کننده قرار می گیرد. در این دوره کتابی از ریاضیدان معروف استرالیایی و برنده مدال فیلدز، ترنس تائو انتخاب شده بود که توسط اعضای انجمن علمی ریاضی ترجمه شده بود. مسابقه در سه مرحله شامل سوالات تستی، تشریحی، حضوری برگزار می گردد. مرحله نهایی این مسابقه بیشتر مناظره ای علمی است که چهار تیم برگزیده با یکدیگر رقابت می کنند و در پایان، رتبه تیم ها مشخص می شود. یکی از امتیازات این مسابقه این است که دانشجویان به صورت گروهی  و با همفکری همدیگر به سوالات پاسخ می دهند.

مرحله اول مسابقه راس ساعت ٩:٠٠ شروع شد. بعد از این مرحله یک فیلم درباره ریاضیدان معروف مجارستانی، پال اردیش به نمایش درآمد و در کمتر از یک ساعت نتایج این مرحله اعلام شد. تعدادی از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری این دانشگاه و دانشگاه های دیگر مسئولیت تصحیح اوراق را به عهده داشتند. با توجه به نتایج مرحله اول دوازده تیم برتر، در مرحله دوم به رقابت پرداختند. بعد از اتمام این مرحله به دانشجویان یک ساعت فرصت برای اقامه نماز و صرف ناهار داده شد.

در مرحله سوم که در تالار دانشکده علوم ریاضی برگزار شد چهار تیم اول مرحله قبل به صورت حضوری به سوالات  طرح شده از طرف دیگر تیم ها و داوران مسابقه پاسخ دادند و امتیاز کسب کردند تا در نهایت، رتبه بندی این چهار تیم با توجه به امتیازات کسب شده از طرح و حل مساله ها انجام شود.

در پایان، مراسم اختتامیه با حضور اساتید دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شهید بهشتی و اساتید مهمان از سایر دانشگاه ها برگزار شد و تیم های برتر مسابقه جوایز خود را دریافت کردند.

نتایج نهمین دوره مسابقه ملی ریاضی کلاغ ها یا گروه خوانی کتاب ریاضی :

تیم اول : خانم آذین نظری از دانشگاه تهران و آقایان آرین ارکاک از دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) و ماهان ملیحی از دانشگاه صنعتی شریف (جوایز: لوح تقدیر مسابقه و سه کارت هدیه هرکدام به مبلغ سیصد هزارتومان)

تیم دوم :  آقایان سامان هادیان، محمد هنری و ابوالفضل نجفیان از دانشگاه صنعتی شریف (جوایز: لوح تقدیر مسابقه و سه عدد کارت هدیه هرکدام به مبلغ دویست هزار تومان)

تیم سوم : آقایان علی مدرسی، حسن قره داغی و علی انصاری (جوایز: لوح تقدیرمسابقه و سه عدد کارت هدیه هرکدام به مبلغ یکصد هزار تومان)

تیم چهارم : خانم کیانا غلامپور از دانشگاه شهید بهشتی و آقایان بنیامین دلشاد و سید مهدی حامد موسوی از دانشگاه تهران (جوایز: لوح تقدیرمسابقه و سه عدد کارت هدیه هرکدام به مبلغ یکصد هزار تومان).

همچنین جوایزی به تیم های پنجم تا دوازدهم و تیم های برنده بازیهای ریاضی اهدا شد.